Vakantie in Nederland

Vanwege Corona in 2020 geheel in Nederland gebleven voor vakantie. De eerste week gestart in Deelerwoud, een mooi natuurgebied op de Veluwe in de provincie Gelderland. Het was weer genieten in een mooi huis van Buitenleven vakanties. Hier veel gewandeld en gefietst. Echt ongelofelijk hoeveel vingerhoedskruid we gezien hebben en de vele vogeltjes. Op een wandeling ook verrast met herten en wilde zwijnen met kleintjes. Nationaal Park de Hoge Veluwe was dichtbij. Hier gebruik gemaakt van de witte fietsen en genoten van de mooie natuur.

In onze tussenweek lekker drie dagen weg geweest op de motor. De eerste overnachting was in de herberg het hart van Alem. Fantastisch plekje, waar je lekker buiten wat kan drinken en s’ochtends heerlijk ontbijt voor je klaar staat. Vanuit de herberg loopt je makkelijk naar restaurant Flicka in Kerkdriel. Echt genoten van mooie spijs/wijn combinaties. Via dijkjes langs de Waal en slot Loevestein naar Dordrecht gereden. Hier wilden we altijd al eens overnachten in Vila Augustus, de voormalige watertoren. De tuin is prachtig aangelegd en de verse groenten krijg je s’avonds op je bord.

Alsook voor het eerst het eiland Tiengemeten bezocht. Daar een dag heerlijk gewandeld en geslapen in de Herberg.

Onze laatste week was in Ermelo. We verbleven in Villa Oud Groevenbeek, een Jugendstil villa op de Veluwe. Heel bijzonder om hier te overnachten. Dit keer ook weer veel wandelen en fietsen. Zo ook een mooie wandeling gemaakt bij Radio Kootwijk.

We hebben genoten van de echt heerlijke gerechten van Michel’s Meesterkok menu bij ‘t Nonnetje in Harderwijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *