Zuidereiland Nieuw Zeeland

In september 2023 zijn we wederom afgereisd naar Nieuw Zeeland. Dit keer stond de onderste helft van het Zuidereiland centraal. Het was toen net lente. Zo’n 1900 km gereden in ons spaceship. Een lekkere compacte auto met eigenlijk alleen slaapgedeelte achterin, koken vanuit de achterklep, en met fleechetruitje aan (en soms muts op) buiten zitten.

Vanaf Christchurch via Akaroa (voor een mooie boottocht) en Geraldine naar Lake Tekapo (voor het beroemde kerkje en een mooie wandeling).

En daarna door naar Mt Cook (voor mooie wandeling en prachtige campingsplek).

Vervolgens via Hawea en Arrowtown naar Manapouri (voor Doubtful sound boottocht).

En onderlangs langs de kust (met mooie natuur) via Chaslands, Kaka point, Portobello, Oamaru en Timaru weer terug naar Christchurch.

Aanraders voor diner & drankjes wat ons betreft: Earl & 5th street (beiden in Christchurch), the church voor een biertje in toffe sfeer (in Manapouri) en Carrick voor een mooie wijnproeverij met heerlijke gerechten (in Bannockburn).

De natuur leende zich voor detail fotografie. Door omzetting in zwart-wit werd het een serie.

Op vakantie blijft het creatief fotograferen altijd doorgaan, niet alleen de mooie natuur en de reis vastleggen. Maar vaak ook diverse details die mij opvallen.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *