Droomkunst in Laren

In SingerLaren fantastische Droomkunst uit 1900 & 2000 te bewonderen. De zalen zijn speels ingericht, met kleurige wanden passend bij de thema’s: paradijselijke stemmingen; tegenstellingen van het leven; bezielde abstractie; religie en mystiek; goden, helden en martelaren; literaire inspiratiebronnen en bezielde werkelijkheid. Er zijn 250 kunstwerken te zien, m.n. foto’s en schilderijen, de collectie van Gerard van Wezel.

Linksboven: Waarschuwing voor niet-symmetrische levensvormen (Anutosh), Rechtsboven: Garden 2 (Marc Quinn), Linksonder: Day-Glo (Saskia Olde Wolbers), Rechtsonder: Parrot fish sleeping in bag (Anutosh).

Links: World #9 (Ruud van Empel); Midden: Airheads, zelfportret onder water (Danielle Kwaaitaal); Rechts: Moss (Eelco Brand). Danielle verbeeld Shakespeare’s motief van een beeldschone vrouw onder water (literaire inspiratiebronnen) over here. Eelco gebruikt fotografie en computer om een geconstrueerde, niet werkelijk bestaande natuur te scheppen.

Links: Witte loper, uit de serie chessmen (Erwin Olaf); Midden: The climax (Aubrey Beardsley); Rechts: Ridder met toren (Hessel Miedema)

Beelden van de tentoonstelling: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=L2BZuqa3qn0

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sjanie schreef:

    prachtige bijzondere foto’s! en schilderijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *