Detail foto’s van Mark Cohen

De laatste week gaat in voor het werk van Mark Cohen ‘Dark Knees’, nog tot 11 januari te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Een bijzondere fotograaf, met een opmerkelijke kijk. Op veel details valt zijn oog, dit vormt het onderwerp van zijn foto’s.

Sommige foto’s tonen een gelijkenis, een vrouw met bubblegum, een hollend kind achter een bal (van het kind zie je eigenlijk alleen de schaduw). Dit werk intrigeert.

Zijn vroegere werk toont mooie beelden. De vrouwen op de foto zijn close bij elkaar en met de fotograaf. De muur met de boom erachter: prachtig, door het lijnenspel op de muur (witte streep en schaduw/tussenstukje in de muur) en de wolken lijken er meerdere bomen te ontstaan.

Loop ook even langs de beneden verdieping voor Nederland in 100 verjaardagen van Ilvy Njiokiktjien. Bekijk de geprojecteerde foto’s, maar vergeet ook niet de standaarden met ‘kaarten’ te bewonderen. Op elke achterkant staat uitleg over de geportretteerde jarige.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *