Wijnproevers ‘R’dam genieten in Bert zijn tuin

Afgelopen zaterdag waren we te gast in de tuin van Bert (Krimpen aan den IJssel). Een gezellige club wijnproevers had hele mooie wijnen meegenomen. Agnes, Sjoukje, Gert, Walter, Marjolein, Bert en nieuwkomers Marian, Mimy en Maarten waren van de partij.

Bijna alle wijnflessen zijn op de foto gegaan (op de bubbel van Bert na waarmee we konden starten en de rode wijn van Mimy en Maarten). De vragen waren soms erg moeilijk. Niet iedereen herkende de Gruner Veltliner en de druivennaam ‘Txakoli-Ondarrabi Zuri’ zette sommige op het verkeerde been (dit is geen  Griekse wijn, maar komt uit Baskenland). Er waren twee Nederlandse rode wijnen bij (Cuvee Baron, wijngaard Martinus, Onmundig rood op hout, ’t Oerlegoed) die toch laten zien dat je erg lekkere wijn uit eigen land kan drinken.

wijnen_Contactblad-001kopie
gasten 1 Contactblad-001kopie

De wijn werd door het merendeel van de proevers lekker doorgeslikt. Het heerlijke kaasplateau op het eind ging er daarom goed in. Zeer lekkere kazen uitgezocht Bert! Aan een echt dessert in stijl was ook gedacht (ijs van wijn). Het was echt weer genieten. Op naar een volgende keer!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjanie schreef:

    Ziet er leuk ontspannen uit allemaal, leuk verslag
    Het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *