Wijnproevers Rotterdam Kick-off 2014

Kick-off in 2014: Wijnproevers Rotterdam te gast @WijnbarLucas

Op 26 januari was het wederom feest met de Wijnproevers Rotterdam! Luc Driessen verwelkomde ons aan zijn stamtafel in de sfeervolle Wijnbar Lucas (Nieuwe Binnenweg 125H te Rotterdam, bestaat helaas niet meer).

Met 14 man/vrouw in totaal 17 wijnen blind geproefd, afkomstig uit o.a. Griekenland, Hongarije, Duitsland, Chili, Roemenië, Italië, Spanje, Slovenië en natuurlijk Frankrijk. De oudste uit 2003 en de jongste nog gistend. De vragen waren vaak niet eenvoudig: ‘welke druif/druiven’, ‘hoeveel druiven’, ‘welk land en streek’, ‘welke is het’ met daarbij drie keuzes waarbij het vaak eerst wegstrepen was wat het echt niet kon zijn.

Het was een fijne middag, wederom genoten, vraagt om meer! Groetjes Walter & Marjolein

Hieronder volgt een verslag van een van de vaste wijnproevers Bert Hazeleger: Met de Rotterdamse Wijnproevers bij Lucas Wijnbar in hoe kan het anders Rotterdam. Dit doen wij trouw op een zondagmiddag tussen 16.00-18.00 uur.
Ieder neemt zijn twee glazen en spuugbakje mee en natuurlijk zijn favoriete wijn van het moment. Van tevoren heeft men aan een member een meerkeuze ingeleverd waarin het goede antwoord zit verborgen. Elke keer opnieuw een heerlijke ervaring met spontane reacties en onverwachte wijnen.
En zo doken wij in een droge muscat uit Hongarije, een vulkanische assyrtiko van Santorini, een 2009 grauer burgunder en een inkoppertje in de gedaante van een dornfelder uit de Rheinhessen. Vervolgens een feteasca neagra uit Roemenië met 14,5%, een chateau de Camensac 2007, Ook was er Roemeense honing van de druif refoula en een “g oudje” van sauvignon blanc. De volgorde op papier klopt natuurlijk niet helemaal, maar neemt u van mij aan dat de smaken aan tafel in volgorde keurig waren gerangschikt, op zich al een uitdaging!
Er kwamen nog syrahs voorbij uit Chili en La Mancha, een 2006 primitivo opgevoed op Sloveens eiken met een voorbeeldig karakter, nieuwkomers Philippe en Luc waagden het zelfs een zeer persoonlijke fles mee te nemen in de vorm van een rode Loire uit 2003 met daarin gamay en cabernet-franc die zich fantastisch overeind hield. Leon spande de kroon met een Moulin a Vent uit 2003 die je zomaar kon verwarren met een Pommard..
Een heerlijke start was de uitstekende cava door de gastheer geschonken, het toetje was dit keer een Chileense gewurtztraminer uit de Bio Bio vallei.

U ziet, het was wederom een groot plezier. Wij hopen allen op een volgende keer en zien uit naar verrassende kleuren en geuren! Met natuurlijk een woord van dank voor Marjolein en Walter die voor dit keer de regie hadden, thanks!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Agnes. schreef:

  Ha Marjolein en Walter. Wat een leuke blog hebben jullie. Kunst en wijn! Zijn toch twee dingen die het leven nog mooier maken.

  • Marjolein schreef:

   Dank je, zijn we net mee gestart. Er volgen vermoed ik nog meer categorieen t.z.t bv. reizen, lekker eten, in de natuur

 2. wijnand schreef:

  Leuk en een goed verslag. Dat kan ook niet anders want je schrijft zoals je praat. Vrolijk, goed. Gelijk je karakter. Wel toepasselijk. Vind je ook niet. hahahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *