Breda Photo 2018

Najaar 2018 was het weer zo ver, Breda Photo. Dit jaar met het thema To Infinity and Beyond. Op diverse plekken in de stad, binnen en buiten, kon je je dagenlang vermaken. Niet alleen de kunst boeide maar ook de omgeving waarin deze werd tentoongesteld.

Mooi werk  van Daesung Lee op de Belcrum Beach locatie (zie foto links onder). Met zijn werk Futuristic Archeology laat Lee veranderingen in het landschap zien door een oude foto op precies dezelfde plek te plaatsen in het landschap zoals het nu is. Door het zand van Belcrum Beach voel je je dichtbij als mens. Ook bijzonder om te ervaren is het openlucht paviljoen The Infinity Path. Rechtsonder zie je twee bezoekers op grote hoogte boven het werk van de Keniaanse fotograaf Osborne Macharia. De kruidendoktors zijn beschermers van het bos, dit doen zij goedgekleed met gedomesticeerde wilde dieren aan hun zijde. Bijzonder was het bezoek aan de voormalige Koepelgevangenis van Breda met een foto-film installatie ‘The Believers’ van Geert van Kesteren (zie foto rechtsonder, 2e van rechts). Het gebouw zelf is ook prachtig om te bekijken en abstracte foto’s van te maken (foto’s met groene vloer). In de stadsgalerij mochten 10 fotografen hun Masterclass werk delen. Er was een bijzondere korte film te zien ‘Minds on mute’ van Annick Timmermans. De donkere omgeving paste uitstekend bij wat er getoond werd. In een beklemmende omgeving dolen mensen gelaten rond die ‘onbruikbaar’ zijn geworden voor de samenleving. Rechtsonder een van de beelden uit de serie ‘Breda Dystopia’ ‘van Stijn Stragier. Hierin werden vijf fictieve toekomstvisies toegepast op Breda. Ruimtereizen fascineert Sjoerd Knibbeler , hij bouwt modellen van ruimtevaartuigen (zie foto linksonder, 2e van links). Zelf ervaren hoe het universum is kon in Breda Botanique in de bol van Hiroyuki Masuyama. Op de foto linksonder lig ik er binnen in. Fantastisch om de hal van de voormalige machinefabriek Backer en Rueb te bezoeken. Mooi kleurrijk werk van Lola Keyezua, waarmee ze vooroordelen probeert te veranderen (zie foto’s hieronder). De half open bedrijfshal van Van Puijfelik lag er vlak bij. Hier was het wederom genieten van het gebouw en de kunst, zoals de werken van Christoph Krause & Cyrano Bentlage. Hele grote foto’s die enorm fascineren, resultaat van veel foto’s bijeenvoegen en vele computerberekeningen op los laten.

De ruimten nodigde uit tot het maken van abstracte foto’s zoals hieronder. Groet Marjolein

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *