Ballonfestival

Vrijdag 31 augustus waren we in Sint-Niklaas in België voor de vredesfeesten en wel specifiek voor het ballonfestival. Heel bijzonder om dit voor het eerst zo mee te mogen maken. De grote markt stroomt vanaf 4 uur middags vol met auto’s met aanhangwagens met ballonmateriaal erin. Om 6 uur is het startsein, een ieder weet zijn plek waar de ballon klaargemaakt kan worden. Massa’s mandjes en veel ballondoek ervoor gedrapeerd op de grond. Zij aan zij wordt het klaargemaakt. En dan iets van 30 minuten later gaat de eerste test ballon  (Avia, rood) de lucht in. Zo’n 44 ballons gingen die avond de lucht in. Wat een schouwspel, de ene na de ander. Veel mensen zag je hangen aan het mandje om de ballon nog op de grond te houden totdat deze helemaal gereed was. Hete weer werkte zeer goed mee, klein zonnetje en een klein beetje wind. Bijzonder schouwspel! Eerst gingen de gewone ballonnen.Tot slot kozen een aantal bijzondere vormen ballonnen het luchtruim.  Zie hier voor een impressie (3 min filmpje).

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sjanie schreef:

    ziet er schitterend uit allemaal, leuk filmpje ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *