Strao in Burgh-Haamstede

Straô rijden: een jaarlijks terugkerend dorpsfeest waarbij de voeten van de Zeeuwse werkpaarden in de zee worden “gewassen”. De dorpen aan de westkant van Schouwen-Duiveland hebben allemaal hun eigen Straôviering. Het feest begint acht weken voor Pasen als eerste in het dorp Renesse.

Op 1 maart 2014 was Strao in Burgh-Haamstede te zien. Mooie versierde paarden, een machtig gezicht. Wil je dit ook nog zien dit jaar: Scharendijke (8 maart), Serooskerke (15 maart).

De paarden in beweging zien? Bekijk het filmpje. http://youtu.be/fh1RXzivKmg

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Simone schreef:

    Ik vermoedde het wel, maar wist nog niet dat je zóveel meer talenten had Marjolein! Een blog bomvol schoonheid aan foto’s, tips voor mooie uitjes, restaurants, kunst en wijn! Wat wil een mens nog meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *