Aziatisch eten in Nieuwe Niedorp

Verrassende Aziatische keuken gecombineerd met mooi geselecteerde wijnen, maar ook bier (met groene thee en Japanse citrusvrucht Yuzu) voor bij de krachtige Thaise Tom Ka Kai soep.  De raviolli’s van kinggamba met bamboe en bouillon van Dashi werd gecombineerd met een Nieuw Zeelandse frisse en stuivende Sauvignon Blanc. Dezelfde wijn werd ook geschonken bij de zeebaars, jonge sojabonen, knoflookgras en banaansjalot. De gekonfijte boerderijkwartel met papaya en braadvocht met steranijs combineerde mooi met de iets vettige maar toch frisse Chardonnay uit Amerika. Mooi opgemaakte borden met gebalanceerde smaken. Echt genieten. Als hoofdgerechten  gekozen voor de runderlende gestoofd in Massaman curry en zwarte kip met 5 specerijen combi (steranijs, sichuan peper, kaneel, kruidnagel en venkel). De Shiraz had een pepertje wat lekker combineerde bij de kip. De gekozen Pinot noir gerijpt op de lie vormde meer een contrast met de curry. Een aromatische groene ‘4-seizoenenlente’ thee geserveerd in een wijnglas met zoethoutstengel complimenteerde het geheel. Al met al een zeer geslaagde avond gehad.

Red Chili, Oude Provincialeweg 2, Nieuwe Niedorp, http://www.redchilli.nl/ reserveren aanbevolen!

Zie ook de recensie in  de Volkskrant van afgelopen november: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7364/Mac-van-Dinther/article/detail/3536576/2013/11/02/De-nieuwe-Aziatische-keuken-is-opgestaan.dhtmlKom je niet uit de buurt en wil je volop van de wijn genieten, blijf dan slapen bij bv. Restinn in Aartswoud http://www.restinn.nl/cms/nl/locaties/aartswoud. Zo’n 4,7 km fietsen naar Red Chili. Heerlijk ontbijtje in de morgen maken het uitstapje naar Nieuwe Niedorp helemaal af.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. sjanie schreef:

  Klinkt goed dat restaurant, autentieke gerechten.

 2. Agnes. schreef:

  Klinkt heel avontuurlijk dit restaurant. Ga het onthouden voor als we eens in de buurt zijn.

 3. wijnand schreef:

  Ja lekker eten is aan jou en Marjolein wel besteed, alsook het schrijven van een recentie. Geniet beiden maar met volle teugen van het leven.

 4. peer schreef:

  lekker eten, lekker drinken en fijn gezeldschap dat is het GOEDE leven

  tot binnenkort !!!!!!
  ps mooie foto’s van de Bieslandse koeien top !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *