Zomerexpo 2014 Licht

Vanaf vandaag te bewonderen ‘Zomerexpo 2014 Licht’ in het gemeentemuseum in Den Haag tot eind augustus. http://www.gemeentemuseum.nl/

Er zijn 248 kunstwerken te zien: https://www.youtube.com/watch?v=OUkD2IkHQN4 Veel foto’s, maar ook films, maquettes, tekeningen, schilderijen en installaties. De werken zijn ook te koop! Hieronder een kleine selectie van al dat moois.

Boven-links: Marjan Jaspers (bewegend beeld); de vrouw in de tent is onbewust hoofdrolspeelster in een schimmenspel. Het tafereel is geïnspireerd door een beeld op een camping aan de Loire. Boven-midden: Eugene Daams; strand van Carmel in Californië. Door mistbanken verstild licht gevangen. Boven-rechts: Maria Jose Ramirez Ramirez; opname vanuit het keukenraam. vanuit het donker de ervaring van licht gevangen.

Boven-links: Claudia van Noord; een olocasia calidora (olifantsoor). Licht van licht … naar het licht. Boven-midden: Marij Janssen; een zwerm van figuurtjes zweeft in de lucht. Zij verwarren het licht en werpen vreemde schaduwen op de muur. Boven-rechts: Darlingkie; verschillende typen wol in wel driehonderd kleuren zijn gemengd om de kleur van de lente te tonen.

Boven-links: Ike Smitskamp; een stadscoulisse. Om weg te kunnen lopen van het dagelijkse bedrijf, om even om het hoekje te kunnen kijken. Boven-midden: Bard Sloven; onderzoekt het licht dat door het atelierraam valt. Boven-rechts: Dolf Walter; sereen en mysterieus jong meisje.Boven-links: Kees Schouten; vazen mooi transparant door gebruik van fel tegenlicht. Boven-rechts: mooi fragiel werk wat door de wisselende belichting telkens een ander beeld geeft door veranderende schaduw. Helaas de maker niet genoteerd.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. sjanie schreef:

    bijzondere beelden, gespeeld met licht.
    mooi hoor!!!!

  2. dolf walter schreef:

    Leuk hoor dat het gewaardeerd word

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *