De Pont

Wat een leuk en inspirerend museum is De Pont toch! Nog mooier geworden na de verbouwing. Wij waren er recent voor de tentoonstelling van David Claerbout “Future”. Nog t/m 29 januari 2017 te zien. Diverse video installaties worden getoond. Erg mooi. Neem de tijd om er volledig van te genieten. Daarnaast is ook heel veel ander mooi werk te zien, van de vaste collectie. Maar ook spannende nieuw dingen.

Linksboven een spannend werk van Michel François uit 2010 “Niet vallen”. Het bestaat uit paardenbloemen en een tapijt. De uitgebloeide paardenbloemen roepen associaties op met de vergankelijkheid en kwetsbaarheid. Het tapijt laat een uitgefreesde vorm zien van een van de cellen in de nieuwe TBS kliniek in Rotterdam. Rechtsboven Walter de uitstulping “When I am Pregnant” van Anish Kapoor aan het filmen. Het is maar net vanuit welke hoek je er naar kijkt wat je ziet en wat je opvalt. 

Hierboven, rechts zie je een deel van de video-installatie van David Claerbout, in rood het landschap waarop je vanuit de zaal kan kijken. Door de rood getinte ramen wordt het heel bijzonder. In het midden een verstild beeld in de binnentuin gemaakt. Weerspiegeling van de boom op de muur. Links een mooi werk van Hans de Wit “Boulder” uit 2012. Het is een werk in pastel, houtskool en krijt.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjanie schreef:

    Verrassend erg mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *