Met de motor toeren door de bloesems

Van 20 t/m 25 april 2018 hebben we voor onze eerste meerdaagse motortrip een klein deel van België en Limburg verkend. De vele fruitboomgaarden staan in deze tijd van het jaar prachtig in bloei. De glooiende landschappen zijn bij uitstek geschikt voor het toeren met de motor. Genieten van de natuur op de motor hebben we afgewisseld met heerlijk dineren.Onze eerste overnachting was in B&B Pelender in Kozen. Die avond genoten we van een vuurpotten nocturne rondleiding bij Fruitbedrijf Jacobs. Heerlijke hapjes, drankjes, mooie verhalen en live muziek terwijl je door de boomgaard loopt die vol in bloesem te bewonderen is.We hebben genoten van de Haspengouwroute (lus 4). Mooie smalle wegen om met de motor de bloesems te bewonderen. Een kleine route van 79 km in totaal. Maar door regelmatig een fotostop, drankje op terrasje en rustig toeren ben je hier toch een tijdje zoet mee.

Onze tweede overnachtingsplek was in Hoeve de Sterappel, een relaxte plek om te verblijven. Je kan ook lekker eten op het buitenterras. De hoeve met B&B zit op zo’n 45 min lopen naar Tongeren, alwaar we genoten van een diner buiten op het terras van restaurant Magis. Een zes gangen menu werd ons voorgezet. De eerste drie gerechten staan hieronder op de foto, plaatjes om te zien en overheerlijk. We gingen van start met Sint Jacobs schelp met avocado en hijiki. Heerlijk romig gerecht. Gevolgd door ravioli gevuld met forel, bouillon van forel en knapperige bloemkool. Een bijzondere smaakcombinatie wat goed werkt. Daarna een vegetarisch gerecht, wat voor mij de topper was van de avond. Een zacht ei in een romige saus met knapperige groene asperges en daslook. De volgende drie gerechten staan helaas niet op de foto aangezien we met het mooie weer buiten op het terras zaten en het sfeer kaarslicht onvoldoende licht gaf. Het hoofdgerecht was kalf met courgette. Tot slot volgden nog twee desserts. Aardbei met rabarber en sorbet van zuring, wat een mooie frisse combinatie gaf. Riz conde met amandel en saffraan. De saffraan gaf een ‘hartige’ toets.

Onze derde en laatste overnachtingsplek was in Gasterij de Poort in Gulpen. De terrasjes waar je mooie biertjes uit de streek kan drinken zitten om de hoek. De Gasterij biedt s ‘avonds voldoende keus uit een goed klaargemaakt drie gangen menu. Hier hebben we om de hoek genoten van het diner in restaurant LÁtelier. We maakten zelf een selectie uit de signaturen van de chef. Je kan kiezen tussen 4 tot 8 gangen en bent compleet vrij welke combinatie je neemt, echt top! De start was coquille met bloemkool, kerrie, kokos, pinda en augurk. Een mooie combinatie. Erbij werd een Viognier uit Frankrijk (Domaine des Homs: Vin De Pais Dóc, 2016) geschonken. Ons tweede gerecht was kreeft met bisque, wortel, duindoorn en harissa peper. De bisque was intens van smaak de Chardonnay uit Italië (Bricco Maiolica: Rolando Langhe Bianco, 2013) paste hier erg goed bij. Dit werd gevolgd door een mooi gerecht met buikspek. Hier dronken we een Hongaarse wijn bij, een blend van Kadarka, Kekfrankos, Merlot en Zweigelt (Vylyan Belzebub 2013). Een zachte smaakvolle wijn vol met fruit. Het hoofdgerecht was diverse bereidingen van lam, met een kruidkorst, schenkel en een worstje. De wijn was uitgezocht op het worstje waar ook knoflook in zat, de Spaanse wijn met Cabernet Sauvignon en Merlot (Abadal Crianza, 2014) paste er goed bij. Ons dessert viel bij ons goed in de smaak ‘you hate it or you love it’. Een bijzondere combinatie van munster kaas op een dun schijfje brood en ijs van ganzenlever. Erbij kwam een Gewurztraminer, een goede combi. De sauzen kwamen telkens in kleine schenkkannetjes op tafel zodat je nog bij kon schenken, en dat deden we zeker zo lekker was het. En ook fijn, je kan BOB-glazen wijn bestellen, wel zo fijn bij een 5 gangen menu.

De mooiste motorroute rondom Gulpen vonden wij de Motorroute langs de mooiste weg van Nederland. Zo’n 53 km door prachtig gebied met wat klimmen en afdalen. Onderweg kom je Herberg de Geulhemermolen tegen in Berg en Terblijt. De perfecte plek om een drankje te doen of te lunchen. Bij mooi weer zit je te zonnen op het terras, maar ook binnen is het gezellig.

Onderweg reden we zowel heen als terug via het plaatsje Lommel, daar zit een prettig restaurantje Tuincafe Lommel voor een mooie tussenstop. De witte asperges zijn daar echt top klaargemaakt! Met een stampotje van aardappel, Hollandse garnalen en ei, Hollandaise saus en brandade van skreihaasje.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sjanie schreef:

    prachtig daar en genoten zag ik wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *