Art Rotterdam in Van Nelle Fabriek

Vorig weekend (8-11 feb 2018) vond de kunstbeurs plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Naast de diverse kunst kon je ook genieten van een speciale rondleiding door de fabriek. Wat vonden wij zoal mooi (en hadden we best in ons eigen huis een plekje willen geven)? Dat zie je hieronder. NB. De werken waren in het echt mooier van kleur dan je hieronder ziet. Het linker werk is van Danielle Kwaaitaal ‘Florilegium’. In het midden een nieuw werk van een voor ons bekende kunstenaar Levi van Veluw ‘The Altar, 2017’. Eerder hebben we van hem mooi werk gezien in het stedelijk museum in Schiedam (zie hier voor een filmpje en hier voor een bericht in de Volkskrant). Ook hebben we genoten van zijn installatie ‘The relativity of matter’ wat te zien was in Marres Maastricht. Het getoonde werk was helaas te prijzig voor ons. Bijzonder vonden we de werken van Roosmarijn Pallandt (zie rechtsonder). Dit werk was vrij licht, haar andere werken waren overwegend zwarttonen. Erg bijzondere beelden.

Ook bijzonder waren de werken van Berit Schneidereit (linksonder). Je moet even goed kijken wat er nu te zien is. Het lijkt een plastic zeil wat als draperie is tentoongesteld. Mooi werk (helaas al verkocht). Ook altijd mooi is glaswerk, zoals rechtsonder van Maria Roosen. Naast de kunst hebben we genoten van het gebouw zelf, de Van Nelle fabriek is uniek qua design (niet voor niets Unesco werelderfgoed).

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sjane schreef:

    mooie kunstwerken, leuk uitje zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *