Vakantie NL 2021

Het tweede jaar achtereen dat we onze grote vakantie ivm Covid in Nederland doorbrachten. Elke week een ander huis gehuurd in verschillende provincies.

Als eerste naar Overijssel. Via natuurhuisjes.nl kwamen we in Heino uit. Een fantastisch vrijstaand Sallands boerderijtje op een landgoed. Leuke omgeving om te fietsen/wandelen. Een rondleiding in de wijngaard en wijnproeverij deden we bij de Reeslandhoeve in Balkbrug.

Kasteel het Nijenhuis (van Museum de Fundatie) zit op loopafstand. Met een mooie selectie kunst zowel binnen als in de beeldentuin.

De tijdelijke tentoonstelling inspireerde tot het maken van wat abstracte foto’s

Het wat verder weg gelegen Hattem (in Gelderland) is een leuke plek om of een fietstocht met diverse pontjes te doen, of om een mooie wandeling door de natuur te maken (~11km, Hoenwaardsepad). Wij deden beiden. Bij de Jongens op de markt is het heerlijk dineren.

De tweede week waren we in Limburg. In de Ursulahof in Nunhem. Geboekt via buitenleven vakanties. Een hele mooie rustige plek in de natuur.

Heerlijke omgeving om te fietsen en te wandelen.

Voor de tweede keer hebben we genoten van een heerlijk diner bij Sabero in Roermond. Fijn dat we er op onze vouwfietsjes naar toe konden i.v.m. het wijnarrangement. Ook een aanrader, de Vleugelier in Roggel , een heel gezellige zaak waar je heerlijke bijzondere biertjes op het terras kan drinken. Het kwartaal thema ‘Vang het Licht’ van Fotogroep Breda inspireerde tot onderstaande foto’s.

De laatste week waren we in de provincie Groningen. We verbleven in de Coendersborg in Nuis. Heel bijzonder om in zo’n mooi huis te mogen verblijven. En superfijn, een elektrische laadpaal om de hoek.

In de wat verdere omgeving van Nuis mooi kunnen fietsen en wandelen. Bv. in Nationaal Park de Alde Feanen. en Nationaal park Drents-Friese Wold.

En natuurlijk een dagje Schiermonnikoog. Fantastisch Waddeneiland om een dag rond te fietsen.

In de vakantie ook heerlijk gegeten in diverse restaurants. Hieronder een compilatie van de heerlijke gerechten en mooi opgemaakte borden. Aanraders: Blauwe Camer (nog vlak bij ons huis in Oosterhout), de Jongens (in Hattem), Brasserie La Vie (bij Valuas in Venlo), Sabero (in Roermond), restaurant Ludiek (in Havelte), restaurant de Molenaar (in Onderdendam), Herberg onder de Linden (in Aduard).

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjanie schreef:

    Erg leuk verslag, knap gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *