Camera test in Botanische tuin Utrecht

Recent een nieuwe camera gekocht (Canon PowerShot G1X Mark III). Een klein formaat om altijd in een kleine handtas mee te kunnen nemen. De eerste testfoto’s vonden plaats in de Botanische tuin op Fort Hoofddijk in Utrecht (Budapestlaan 17). Fijn dat we weer wat konden ondernemen zo in de Covid tijd (het boeken van een tijdslot voor binnenkomst is momenteel noodzakelijk). Het parkeerterrein ligt tegenover de tuin en beschikt over meerdere elektrische laadpalen. Een mooie tuin, we komen graag nog een keer terug op een ander moment in het jaar, wanneer ook hopelijk de kassen weer open zijn voor de bezoekers.

Even wennen met zo’n nieuwe camera. Wel handig dat je een aantal functies zoals bv. Iso waarden in het LCD scherm middels aanklikken direct kan wijzigen. Leuk de verschillende typen bamboe die er staan.

Voor landschap foto’s moet ik nog wat hogere diafragma waarden gaan uittesten om meer scherptediepte in mijn foto’s te realiseren.

Het was niet windstil, wat close-ups van bloemen/planten wat lastig maakte. De macro functie op de camera nog niet uitgetest. Maar al wel tevreden met wat detail foto’s.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *