Fotocursus Carv 2020

Najaar 2020 wederom gestart met een fotografie cursus bij Cinthie van Carv. Vanwege de Covid had deze cursus een lange looptijd, pas in januari 2022 hebben we hem afgerond. Weer veel geleerd. Uitgedaagd met opdrachten om ander type fotografiewerk te maken. Door samen de huiswerkopdrachten te bekijken en te bespreken verdieping en inspiratie verkregen. En ruim een jaar lang gewerkt aan een eigen thema. Dit keer had ik ‘verval’ gekozen. Een kleine compilatie van mijn fotografie werk tijdens deze cursus tref je hieronder aan.

De start was ‘mijn zomer’ als opdracht.

Door een kleur te kiezen en met deze keuze er lekker op los te fotograferen kwam de volgende ‘roze’ compilatie tot stand (zie links), de mooiste foto hiervan geselecteerd (middelste), en vervolgens laten inspireren tot het maken van een nieuwe foto (rechts) .

De kunst van ‘het associëren’ beetgepakt. Een voorwerp in beeld zetten (kaarsendover), vervolgens voorwerpen fotograferen met een eendere kleur, vervolgens met dezelfde vorm en vervolgens….(verzin een volgende stap). Mijn vervolg stap was ‘gedroogd’, van gedroogde pasta naar gedroogde bloemen.

Je te ‘laten inspireren’ door een kunstenaar (in mijn geval Levi van Veluw). Te eren, inspireren en dan transformeren. Op basis van wat je aanspreekt nieuw eigen werk te maken. Dat gaf de onderstaande serie als resultaat. Gemaakt met zeer weinig licht in mijn kleine keldertje met de smartphone.

Het ‘beste van vandaag’ gaf aanleiding tot mooie kleurrijke beelden.

Je eigen foto’s eens te onderzoeken en een ‘moodboard’ van te maken leert je veel over je eigen fotografiestijl, voorkeuren etc.

Ook erg leuk was het om ‘de regenboog’ te fotograferen, maar dan elke kleur los en daar weer een eigen regenboog compilatie van maken.

De opdracht foto’s te maken met ‘eendere sfeer’ gaf weer een mooie compilatie, met typische Marjolein foto’s. Dingen waar je zo voorbij kan lopen, die mij opvallen en het waard zijn om vast te leggen.

Vaak fotografeer ik spontaan, zonder een heel duidelijk vooropgezet plan of doel. Het kan erg leuk zijn om je wel wat voor te nemen, bv. een kleur ‘Geel’ en met dat in gedachten de straat op te gaan en je te laten inspireren. Dat gaf onderstaande serie met details van auto’s in het geel.

Het selecteren van een foto van een fotograaf die je aanspreekt, en hier vervolgens zelf wat bij te maken als tweeluik gaf onderstaand resultaat. De foto links is van Stephan Vanfleteren, de rechter mijn toevoeging (gemaakt in de electriciteitsfabriek in Den Haag).

En tot slot mijn serie ‘Verval’. Het was leuk om tips te krijgen van (fotografie)vrienden over vervallen schuurtjes etc, meer seriematig te werken. De uiteindelijke serie is een compilatie van verval op verschillende plaatsen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjanie schreef:

    Heel mooi in beeld gebracht met de juiste tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *