Life in Cities: Michael Wolf

Op de eerste dag van de tentoonstelling (die t/m 22 april 2018 te zien is in Fotomuseum Den Haag) genoten van de mooie beelden van Michael Wolf. Een fantastisch overzicht van zijn werk is tentoongesteld. Grote formaat foto’s van soms sombere maar vaak kleurrijke hoge woonflats. Bijzonder was dat je kon ervaren hoe klein de ruimte (10×10 m) is waarin diverse mensen/gezinnen wonen. Binnen in die ruimte hingen foto’s die een inkijkje gaven in hoe je dat doet. Stapelbedden, spullen opstapelen en vaak een klein offerplekje. Nieuw waren de foto’s van de forensen in een drukke metropool als Tokyo. De metroreiziger vastgelegd vanachter het glas.De foto’s uit Hong Kong riepen veel herinnering op van onze trip in november j. De straattaferelen (zwabbers, handschoenen etc.) waren herkenbaar. Mooi als 1 beeld gepresteerd door het inlijsten in kleine zwarte lijstjes.  Leerzaam om te zien hoe Michael de diverse gebouwen gefotografeerd heeft, met bijzondere aandacht voor de hoekgebouwen. Het leven op straat, het restaurantje met de typerende plastic krukjes op de begane grond maken de foto voor mij echt af. Dat elke stad weer heel andere beelden geeft kon je goed zien aan de serie gemaakt in Parijs. De foto’s vielen op door de uniforme kleuren die te zien waren, het abstracte en de herhaling.Echt een aanrader om te gaan zien!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sjane schreef:

    mooie tentoonstelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *